School of Golf: Maths (Lesson 2) - Answers

School Of Golf Maths

1. The number of PGA Tour titles Tiger Woods has won MINUS the number of majors won by Jack Nicklaus…

Answer: 64

Working: Tiger Woods has won 82 PGA Tour titles; Jack Nicklaus won 18 majors: 82-18=64

2. The number of times Turnberry has hosted The Open MULTIPLIED BY the number of majors Rory McIlroy has won…

Answer: 16

Working: Turnberry has hosted The Open four times; Rory McIlroy has won four majors: 4x4=16

3. The year that Lucas Glover won the US Open PLUS the year in which Colin Montgomerie turned professional…

Answer: 3,996

Working: Lucas Glover won the US Open in 2009; Colin Montgomerie turned pro in 1987: 2,009+1,987=3,996

4. The number of holes at Shiskine GC on the Isle of Arran MINUS the number of majors won by Arnold Palmer…

Answer: 5

Working: There are 12 holes at Shiskine GC; Arnold Palmer won seven major: 12-7=5

5. The number of shots by which Rory McIlroy won the 2011 US Open MULTIPLIED BY the number major championships won by Annika Sorenstam…

Answer: 80

Working: Rory won the 2011 US Open by eight shots; Annika won ten major championships: 8x10=80

6. The number of times an Australian has won The Open PLUS the current world ranking of Scottish golfer Robert MacIntyre…

Answer: 76

Working: Australian golfers have won The Open 9 times; Robert MacIntyre’s current world ranking is 67: 9+67=76

7. Paul Lawrie’s age when he won The Open in 1999 MINUS the total number of Ryder Cup points won by Sir Nick Faldo…

Answer: 5

Working: Paul Lawrie was 30 when he won The Open in 1999; Sir Nick Faldo won 25 Ryder Cup points: 30-25=5 

8. The number of the hole called ‘Golden Bell’ at Augusta National Golf Club PLUS the number of the hole called ‘The Postage Stamp’ at Royal Troon Golf Club…

Answer: 20

Working; ‘Golden Bell’ is hole 12 at Augusta National; ‘The Postage Stamp’ is hole 8 at Royal Troon. 12+8=20

9. The number of major championships won by Tiger Woods PLUS (+) the number of majors won by Brooks Koepka PLUS the number of majors won by Jordan Spieth...

Answer: 22

Working: Tiger Woods has won 15 majors; Brooks Koepka has won 4 majors; Jordan Spieth has won 3 majors. 15+4+3=22

10. The year that Phil Mickelson won his first PGA Tour title MINUS the year in which the first Open Championship took place…

Answer: 131

Working: Phil Mickelson won his first PGA Tour title in 1991; the first Open Championship took place in 1860. 1,991-1,860=131

Bonus question

What is the total of the correct answers to these ten questions?

Answer: 4,415

How did you get on? Leave your score in our Comments section below. 

Share this Article

share-logo
twitter-logo facebook-logo

Latest Videos See all videos right arrow

play button
4 IRON TIPS IN UNDER 3 MINUTES
Andrew Jowett
play button
BUDDIES TRIP | Does Adare Manor live up to the hype?
Adare Manor
play button
£519 DRIVER vs £150 DRIVER | What's the difference?
Titleist
play button
FINDING THE PERFECT IRON | Callaway Apex custom fitting
Callaway
See all videos right arrow

Golf News

Ryder Cup: Harry Potter star collapses on course during Celebrity Match
Ryder Cup: Brandel Chamblee takes swipe at "worst ball-striker" Ian Poulter
Ryder Cup: Rahm and Garcia to lead Europe's defence
Brooks Koepka dishes on Bryson, his fitness and *those* Ryder Cup remarks
Ryder Cup: What happens if a player tests positive for COVID?

Other Top Stories

Tiger Woods: Inside his $41million Florida mansion
The very best pubs in St Andrews
The Scottish Golf Course Emoji Quiz!
24 lies every bad golfer tells
Doug Sanders: The extraordinary life of golf's original playboy

Quick Fault 'n' Fixes See all videos right arrow

play button
Hold your finish for more compression
Watch
play button
Keep your left arm straight
Watch
play button
The correct set up is crucial
Watch
play button
Don’t let the hands flip over at impact
Watch
See all videos right arrow